De politie heeft vier verdachten, allen woonachtig in Leeuwarden, aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident, waarbij een 21-jarige man uit Leeuwarden in zijn been werd geschoten.

Woensdagmiddag, om 15.35 uur, vond aan de Wirdumerdijk, ter hoogte van de Mercuriusfontein in Leeuwarden, een schietincident plaats waarbij een 21-jarige Leeuwarder gewond raakte. Het slachtoffer liep een schotwond in zijn been op en is per ambulance naar het MCL gebracht. De verdachte vluchtte. De politie onderzocht het plaats delict en zette de omgeving met lint af. Meerdere personen hebben zich als getuige spontaan bij de politie gemeld. De politie heeft de diverse getuigenverklaringen opgenomen. De afzetting van de plaats delict werd rond 16.45 uur weer opgeheven waardoor het gebied rondom de Mercuriusfontein weer vrijgegeven werd.

Dankzij een goede samenwerking tussen het straatroventeam en de recherche van Midden Fryslà¢n zijn donderdag rond 00.30 uur vier verdachten aangehouden die betrokken waren  bij een schietincident op woensdagmiddag. Twee van de vier worden gezien als hoofdverdachte en hebben inmiddels een bekentenis afgelegd. De rol van de overige twee verdachten is nog niet helemaal duidelijk. De politie zet het onderzoek vandaag voort en gaat verder in gesprek met verdachten, het slachtoffer en de diverse getuigen. Zo is de aanleiding van het incident ook nog onduidelijk.
 
 
bron:Politie Friesland