Op woensdag 5 april werd in het centrum van Schagen de jaarlijkse traditionele Paasvee gehouden. In de ochtenduren begon het feest met een veemarkt. Tegen de middag trokken de eerste bezoekers naar de plaatselijke horeca. Tot in de late uren was het in het centrum erg druk. De politie had gedurende de hele dag 56 politiemensen in dienst om het feest in goede banen te leiden. Evenals vorige jaren waren er dit keer veelal jongeren die over de grens gingen. Dit leidde tot in totaal 24 aanhoudingen voor zaken als mishandeling, bedreiging, vernieling, belediging en niet voldoen aan bevel of vordering.

Van de 24 personen werden na verhoor 21 weer heengezonden met een bekeuring. Drie personen werden overgebracht naar het politiebureau in Den Helder en werden hier ingesloten. De politie deelde gedurende de dag ook nog 76 bekeuringen uit voor kleinere vergrijpen. Er werd geschreven voor diverse verkeersovertredingen zoals fout en hinderlijk parkeren, alcohol gebruiken op de openbare weg, openbare dronkenschap, wildplassen, op de weg gooien van afval en verschillende baldadigheden.

 

Bij de drie arrestanten die in werden gesloten ging het om de volgende gevallen:
om 18.00 uur veroorzaakte een 22-jarige man uit Wervershoof zo veel overlast in een snackbar dat hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding bedreigde hij de politiemensen met de dood. Ook vernielde hij een deur van de politieauto door er hard tegenaan te trappen.
Om 22.20 uur was de politie bij een melding van huiselijk geweld. Ter plaatse trof de politie de 28-jarige verdachte aan. Hij bedreigde de politiemensen met een keukenmes.
Om 23.20 uur brak een 33-jarige Alkmaarder in in een personenauto op de Loet. De man ontkende aanvankelijk ingebroken te hebben. In zijn jaszak had hij echter het navigatiesysteem uit de auto.
bron:Politie Noord Holland Noord