Met de aanhouding van vijf jongens heeft de politie minimaal 54 vernielingen aan auto's in Venhuizen opgelost. De jongens zijn in de leeftijd van 14 tot 16 jaar en afkomstig uit Venhuizen en Bovenkarspel.

Op 12 februari ontdekte de politie dat in verschillende straten in Venhuizen auto's waren vernield. Zij troffen in totaal 54 auto's aan waarvan in de meeste gevallen de spiegels waren vernield. Een groep van vijf politiemedewerkers werd ingezet om onderzoek naar de vernielingen te doen. Het onderzoek werd bemoeilijkt doordat weinig inwoners van Venhuizen zich als getuige meldden. Ook werd niet door ieder slachtoffer aangifte gedaan. De getuigenverklaringen die werden afgegeven waren grotendeels anoniem.
De vijf jongens bleken bij een grotere groep hangjongeren te horen die vaak bij basisschool 'T Padland staan. De groep veroorzaakte daar wel vaker overlast, maar dit had nog niet eerder geleid tot vernielingen op deze schaal. Uit het onderzoek is overigens niets gebleken van de betrokkenheid van andere jongeren uit de hanggroep.
 
bron:Politie Noord Holland Noord