Zondagmiddag voor de wedstrijd Ajax-Feyenoord heeft de politie vier mannen in de leeftijd van 20 en 35 jaar aangehouden wegens betrokkenheid bij ongeregeldheden tijdens de wedstrijd Ajax-PSV om de Johan Cruijffschaal. De verdachten zijn woonachtig in Katwijk, Maarssen, Venlo en Amsterdam. Van de verdachten waren digitale foto's beschikbaar. Politiemensen die gisteren werden ingezet zochten actief naar de verdachten, herkenden een aantal van hen en gingen tot arrestatie over.

Een 43-jarige Ajax-supporter van de harde kern werd voor de wedstrijd aangehouden omdat hij nog een geldboete van 3600 euro had openstaan. De vijf mannen zijn ingesloten en in verzekering gesteld

Tijdens en na de wedstrijd tussen Ajax en PSV op vrijdag 5 augustus vonden ernstige geweldplegingen plaats. De mannen maakten zich schuldig aan openlijke geweldpleging waarbij fors met stenen werd gegooid. Speciale videoteams van de politie maakten digitale opnamen van de verdachten. Het onderzoeksteam heeft de beschikking over zeer veel video-opnamen en digitale foto's van verdachten. De politie blijft bij elke volgende voetbalwedstrijd zoeken tot alle verdachten zijn aangehouden.
 
bron:Politie Amsterdam Amstelland