De Verkiezing van Kindvriendelijke Projecten 2005 heeft vijf bekroningen opgeleverd. De jeugdjury koos afgelopen woensdag uit de tien genomineerde projecten de volgende vijf:
-Amsterdam Westerpark: Herinrichting Zaandammerplein en Vernieuwing buurtcentrum
-Leeuwarden: Duurzaam Watersysteem Potmarge/Waterspeelplaats
-Meppel: Troelstraplein
-Rotterdam Delfshaven: Proefpark De Punt
-Zaanstad: A8ernA

De verkiezing is een initiatief van het netwerk Child Friendly Cities in samenwerking met het ministerie van VROM. Het Nederlandse Netwerk Child Friendly Cities is in 2004 opgezet door de VNG en Jantje Beton. Een vakjury onder voorzitterschap van minister Dekker nomineerde 17 november 2005 eerder tien projecten uit de 70 inzendingen van 43 gemeenten.

De winnende projecten worden in januari 2006 bekroond door de minister. De datum wordt nader bekend gemaakt. Het Netwerk Child Friendly Cities en het ministerie van VROM organiseerden deze verkiezing om de goede praktijken zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

Uit de vele inzendingen blijkt dat gemeenten actief zoeken naar mogelijkheden om de openbare ruimte voor kinderen en jongeren  toegankelijk te maken à¨n te houden. Dat leidt tot allerlei bijzondere en vernieuwende initiatieven. In het voorjaar van 2006 geeft het netwerk Child Friendly Cities een bundel uit, waarin dergelijke initiatieven,
waaronder de bekroningen, extra onder de aandacht worden gebracht.

bron:VNG

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular