Er vonden dinsdag in de regio Flevoland vijf aanrijdingen met letsel plaats.

Een 34-jarige automobiliste uit Zeewolde verleende op de kruising van de Heggemus met de Boomkleverlaan in Zeewolde geen voorrang aan een 42-jarige bestuurster van een personenauto eveneens woonachtig in Zeewolde. De 42-jarige vrouw raakte gewond. Zij is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

In Lelystad raakte een 14-jarige jongen uit Lelystad gewond toen hij met zijn fiets tegen een bus botste.

Hij fietste op de Kempenaar vanaf het trottoir de busbaan op. Een daar rijdende bus kon de jongen niet meer ontwijken. Door de aanrijding viel de fietser op de grond. Door een GGD-ambulance is de jongen met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De buschauffeur was behoorlijk geschrokken.

Op de Zuigerplasdreef in Lelystad kwamen twee personenauto's ter hoogte van de Kustendreef met elkaar in botsing. Een 24-jarige bestuurder uit Lelystad verleende geen voorrang aan een 23-jarige vrouw eveneens uit Lelystad. De vrouw raakte gewond en is overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. De man kon zijn weg verder vervolgen.

In Tollebeek vond op de kruising van de Urkerweg met de Zuidwesterringweg eveneens een aanrijding plaats waarbij iemand gewond raakte. Een 50-jarige automobiliste uit Espel reed over de Zuidwesterringweg in de richting van Tollebeek. Bij de kruising met de Urkerweg stak zij deze weg over en zag daarbij een 44-jarige bestuurster uit Urk over het hoofd die met haar auto op de Urkerweg reed in de richting van Urk. De passagier van de vrouw uit Espel, een 67-jarige man uit Espel, raakte bij de botsing gewond. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad.
 
bron:Politie Flevoland