De rechtbank Roermond heeft woensdag een 55-jarige man uit Helmond veroordeeld wegens poging tot doodslag op een 43-jarige man. De Helmondenaar kreeg hiervoor een gevangenisstraf van 5 jaar opgelegd. Op 23 augustus 2005 schoot de verdachte in een kantoorpand in Steyl het hele magazijn van een pistool leeg op het slachtoffer en sloeg vervolgens nog met de kolf van het pistool meermalen op het hoofd van het slachtoffer.

Anders dan het Openbaar Ministerie is de rechtbank van oordeel dat dit geen poging tot moord, maar een poging tot doodslag betreft. De rechtbank oordeelde verder dat niet kan worden bewezen dat verdachte met voorbedachten rade op het slachtoffer heeft geschoten. De rechtbank heeft het beroep op noodweer verworpen. Dit omdat verdachte door het slachtoffer onder bedreiging van een pistool te verplichten met hem mee te gaan, zichzelf in de situatie manoeuvreerde waarin het slachtoffer zich verzette.
De vordering van het slachtoffer is door de rechtbank toegewezen tot een bedrag van €5.336,34, waarbij een voorschot voor immateriële schadevergoeding tot een bedrag van € 4000,-. In totaal was als voorschot een bedrag van € 500.000,- gevorderd.
Bron: Rechtbank Roermond