In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.10 uur verloor een 19-jarige automobilist uit ’t Veld, op de Westerweg in Heerhugowaard de macht over het stuur van zijn auto. Hij tolde over de weg en botste tegen een boom. De bestuurder raakte bekneld, vier van de vijf anderen inzittenden raakten gewond.

De automobilist reed over de Westerweg (N242) en kwam uit de richting van Oudkarspel. Vermoedelijk door te hoge snelheid verloor hij op het natte wegdek de macht over het stuur en raakte in een slip. In de auto zat voorin een 20-jarige jongen uit Alkmaar. Achterin zaten twee meisjes van 16 en 17 jaar uit Ursem en Heerhugowaard en twee 19-jarige jongens uit Heerhugowaard. Enkele personen werden uit de auto geslingerd. De bestuurder raakte bekneld in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Alleen een 19-jarige jongen uit Heerhugowaard mankeerde vrijwel niets. De overige inzittenden werden opgenomen in vijf verschillende ziekenhuizen in Noord-Holland.
De bestuurder heeft een zware hersenschudding en blijft opgenomen. De meisjes hebben diverse kneuzingen en pijn in de nek opgelopen. Ze mogen vermoedelijk in de loop van de dag naar huis, evenals de 20-jarige jongen uit Heerhugowaard. Hij heeft letsel aan zijn handen. De andere 19-jarige jongen uit Heerhugowaard heeft letsel aan zijn mond en wordt morgen ontslagen. Een bloedonderzoek moet uitwijzen of de bestuurder onder invloed was. De uitslag hiervan volgt over enkele weken. De auto raakte volledig vernield en de boom raakte beschadigd. Het verkeer over de N242 werd tot 06.00 uur omgeleid.
 
bron:Politie Noord Holland Noord