De Nationale Recherche heeft vijf mannen uit Spijkenisse aangehouden voor vermoedelijke betrokkenheid bij handel in vuurwapens. Drie van de vijf mannen zijn ambtenaren van de gemeente Spijkenisse en werkzaam als jongerenwerkers. Eà©n van hen verblijft nog in voorlopige hechtenis.

De aanhoudingen komen voort uit een ander onderzoek van de Nationale Recherche naar de internationale handel in wapens en munitie. In dit onderzoek werd in september jl. een sporttas met 65 handgranaten en vier bommen in een kelderbox in Rotterdam in beslag genomen en werden vier verdachten aangehouden. Hieruit kwam naar voren dat deze verdachten vermoedelijk wapens leverden aan een 48-jarige man uit Spijkenisse.

Deze man, werkzaam bij de gemeente Spijkenisse, wordt gezien als de vermoedelijke schakel in de handel van vuurwapens. Hij manifesteerde zich als tussenpersoon voor verschillende afnemers. Ook vier andere mannen uit Spijkenisse zijn aangehouden.

De 48-jarige man verblijft nog in voorlopige hechtenis. De andere verdachten zijn op vrije voeten gesteld. De Nationale Recherche heeft in het onderzoek samengewerkt met de politie Rotterdam-Rijnmond. Het onderzoek staat onder leiding van het Landelijk Parket.

bron:OM