Nadat er werd gemeld dat er schoten waren gehoord ontdekten politiemensen vijf gaten van schoten in een ruit van een woning. In de woning troffen de politiemensen drie hennepplantages en een persoon die werd aangehouden. Dinsdagavond 19 september om ongeveer 23.45 uur werd gemeld dat in de omgeving van de Pathmossingel hoek Emmastraat in  Enschede schoten waren gehoord. De melder vertelde er nog bij dat het ook wel om vuurwerk kon gaan. Politiemensen stelden in de omgeving een onderzoek in en ontdekten dat er vijf keer was geschoten op een woning aan de Pathmossingel.

Een vijftal inslaggaten van schoten werden in een voorruit van de woning aangetroffen. In de woning was op dat moment alles donker en op aanbellen en bonzen op deuren en ramen werd niet gereageerd.

Direct werd de woning afgezet en werd een onderzoek ingesteld door de technische recherche. Een aantal zaken, waaronder enkele hulzen, werden veiliggesteld.
Met toestemming van de officier van justitie werd daarop aan de achterzijde van de woning een ruitje vernield en werd de woning betreden. In een van de slaapkamers op de eerste etage werd een man aangetroffen midden tussen een in werking zijnde hennepplantage. Ook op een tweede slaapkamer en op een kamer op de 2e etage werden hennepplantages aangetroffen.

Hierop werd de man, een 40-jarige Hengeloër, i.v.m. het aantreffen van de plantages voor de opiumwet aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en daar voor verder onderzoek opgesloten. In de loop van woensdag de 20e september zullen de aangetroffen plantages worden geruimd. Naar het schieten op de woning wordt een verder onderzoek ingesteld.

bron:Politie Twente