De politie van Groningen heeft maandagochtend- en middag vijf verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij de handel in soft drugs (hennep). De politie hield maandagochtend in een personenauto op de snelweg A7 bij Winschoten een 54-jarige man uit Uithuizen en een 25-jarige man uit Uithuizen aan op verdenking van betrokkenheid bij het opzetten van een hennepkwekerij in een grote loods aan de Klaas Wiersumweg in Oudeschip.

De loods was op 23 december 2005 in brand gevlogen. Uit onderzoek kon worden vastgesteld dat zich in de loods een hennepkwekerij werd onderhouden. Ook kon worden vastgesteld dat de brand was ontstaan op de plek waar de hennepkwekerij zich had bevonden. Beide verdachten werden ingesloten. Ook een 47-jarige vrouw uit Oudeschip werd op verdenking van betrokkenheid bij de handel in hennep aangehouden en ingesloten. 
Hennepknippers
In de middaguren trof de politie in een woning aan de Borgstraat in Uithuizen in meerdere ruimten hennepkwekerijen aan. In de woning werd een 28-jarige vrouw uit Groningen en een 24-jarige man uit Uithuizen aangehouden. Zij waren bezig met het knippen en oogsten van de hennep. Ook deze verdachten werden meegenomen naar het politiebureau. De politie trof in diverse kamers en in een schuur in totaal 723 hennepplanten aan. De hennepplanten met toebehoren werden opgeruimd en vernietigd. Het energiebedrijf constateerde dat met de meterstand was geknoeid. Hierop werd de woning van elektriciteit en gas afgesloten. De politie verdenkt de 54-jarige man en de 25-jarige man ook van betrokkenheid bij de hennepkwekerijen in de woning aan de Borgstraat in Uithuizen. De politie stelt een nader onderzoek in.
 
bron:Politie Groningen