De Politie Hollands Midden heeft sinds eind mei vijf verdachten van mishandeling in Alphen aan den Rijn aangehouden. Het gaat om twee jongens van 16 jaar en 18 jaar uit Alphen, een jongen van 18 jaar uit Ter Aar, een jongen van 19 jaar uit Mijdrecht en een jongen van 20 jaar uit Nieuwveen.

De mishandelingen vonden allemaal in Alphen aan den Rijn plaats in de maanden april en mei. Bij alle mishandelingen werd er door de verdachten zonder enige duidelijke aanleiding met slagvoorwerpen, met name honkbalknuppels, geslagen. In totaal zijn zeven mannen uit Mijdrecht, Uithoorn, Zevenhoven en Alphen aan den Rijn het slachtoffer geworden. De Politie Hollands Midden heeft in het onderzoek diverse getuigen gehoord. De politie kwam de verdachten op het spoor op basis van een signalement.

Bij de doorzoeking van de woning van de 20-jarige jongen uit Nieuwveen werden een groot aantal slagwapens, twee bivakmutsen en een nepvuurwapen in beslag genomen.

De Raadkamer van de Haagse rechtbank heeft inmiddels van vier verdachten de gevangenhouding bevolen. De vijfde verdachte, de 19-jarige jongen uit Mijdrecht, is door de rechter-commissaris niet in bewaring gesteld, maar zal - net als de anderen - zich te zijner tijd voor de rechter moeten verantwoorden.

bron:OM