In de uitzending van het Limburgse opsporingsprogramma De Gouden Tip op dinsdag 24 mei roept de politie de hulp van de kijkers in bij het oplossen van vijf misdrijven:

Zaak 1: Geweldpleging in Helden
Een 16-jarige jongeman wordt zonder enige aanleiding met een scherp voorwerp in zijn rug gestoken door een onbekende man. Andere mensen worden door vermoedelijk dezelfde dader lastig gevallen. De politie heeft een signalement van de dader en is dringend op zoek naar getuigen.

Zaak 2: Zakkenrollen en pinnen in Brunssum
Drie vrouwen in Zuid-Limburg kiezen als slachtoffer vaak oudere vrouwelijke slachtoffers uit. Ze kijken bij het pinnen de pincode af en rollen vervolgens de portemonnee. In de uitzending worden bewakingsbeelden van dit drietal getoond.

Zaak 3: Tasjesroof in Reuver
Een 43-jarige fietster wordt in Reuver van haar handtas beroofd, wanneer zij voorbij gereden wordt door enkele bromfietsers. Dezelfde daders tanken diezelfde avond in Reuver en rijden weg zonder te betalen. In de uitzending worden bewakingsbeelden van de daders getoond.

Zaak 4: Inbraak in Kasteel Limbricht
In de nacht van 12 op 13 april is ingebroken bij het party- en bowlingcentrum Kasteel Limbricht. De dader van deze inbraak is op bewakingsbeelden te zien.

Zaak 5: Gewapende overval in Weert
De eigenaresse van een winkel in Weert wordt bij het verlaten van de zaak van haar rugzak beroofd. Van de onbekende dader is een compositietekening gemaakt die in de uitzending wordt getoond. Deze zaak wordt tevens gereconstrueerd.

Het programma wordt uitgezonden op L1 televisie op dinsdag 24 mei om 17:07 uur. Diezelfde avond zijn er herhalingen om 18:07, 19:07, 20:07, 21:07 en 00:07 uur. Ook woensdag 25 mei wordt de uitzending herhaald in de dagcaroussel tussen 09:00 en 17:00 uur. De zaterdag erna tenslotte wordt het programma nog à©à©n keer herhaald om 22:00 uur.

Bron:Politie Limburg-Noord