Zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag (29/1) werden tijdens diverse controles in de politieregio Noord- en Oost Geldlerland 9 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed. Tegen de bestuurders volgt een proces-verbaal. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden al 6 bestuurders aangehouden. De politie maakte dit weekende in totaal 15 processen-verbaal op.  Van 7 autobestuurders werd het rijbewijs ingenomen.

In Ermelo botste zondagnacht een 35-jarige man uit Ermelo tijdens het inparkeren op de Stationsstraat tegen een geparkeerde auto. In Nunspeet blies zo.nacht een 33-jarige autobestuurder bij controle op de Bovenweg 1,7 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Jeugdige bromfietser I
In Elburg bleek een jeugdige bromfietster van 16 jaar afkomstig uit Elburg onder invloed. Zij blies bij controle op de Zuiderzeestraatweg Oost  0,3 prom. De politie maakt proces-verbaal op. Jeugdige bromfietsers beneden de 24 jaar zijn na de wetswijzging van 1 januari 2006 strafbaar bij alcoholgebruik vanaf  0,2 prom.    

In Zutphen blies een 28 jarige autobestuurster bij controle op de Den Elterweg 0,6 prom  In Hummelo op de Kampermanstraat blies een 24 jarige autobestuurder uit Wehl 1,0 prom. Hij bleek een BBer (Beginnende Bestuurder). Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
In Baak blies een 31 jarige autobestuurder uit Deventer op de Zutphen-Emmerikseweg  1, 0 prom. Een proces-verbaal volgt. In Zeddam blies een 45 jarige man uit België 0,9 prom Gezien zijn nationaliteit werd direct een boete van € 300,- afgerekend.
Op de Hogeweg in Ulft botste een 47 jarige autobestuurder uit België tegen twee geparkeerde auto’s. Hij blies 2,2 prom. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In Heelweg bleek een 32 jarige man uit Polen onder invloed. Hij weigerde de ademtesten en na overleg met de officier van justitie werd hem een boete van €500,- opgelegd.
bron:Politie Noord en Oost Gelderland