Op donderdag 8 december gaat de vijftigduizendste jongere die bij CWI stond ingeschreven aan de slag bij de mangerie van La Place in Den Haag. Staatssecretaris Van Hoof (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) heeft om 10.00 uur het contract tussen de vijftigduizendste jongere en zijn nieuwe werkgever officieel bekrachtigd op de CWI-jongerenvestiging aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag.

Sinds januari van dit jaar hebben vijftigduizend jongeren die ingeschreven stonden bij CWI een baan of een opleiding gevonden. Het aantal bij CWI ingeschreven jongeren daalde dit jaar van 50530 in maart naar 40850 eind oktober. CWI en de Taskforce Jeugdwerkloosheid werken samen aan een integrale aanpak van de jeugdwerkloosheid. De Taskforce, CWI en het 'MKB 10.000 Leerbanenproject' hebben sinds de start in 2004 meer dan 24000 extra jeugdbanen gerealiseerd.

Met name de groep jongeren zonder startkwalificatie verdient aandacht. De nadruk in de
aanpak van CWI en de Taskforce jeugdwerkloosheid ligt daarom op scholing,
werkervaringsplaatsen en leerwerktrajecten. Het geven van voorlichting over beroepen die
wel kans bieden op werk en het beoordelen van werkzoekenden op hun competenties maakt ook deel uit van deze aanpak. De competentiegerichte benadering wordt door CWI het komende jaar verder uitgebreid.

bron:CWI

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular