De kijkers van het tv programma Plus, uitgezonden door de regionale tv zender Brabant10, waren er getuige van dat Vivian Boelen toezegde ambassadeur van Stichting Heartbeat te willen worden en zich mede in te zullen spannen om de doelstellingen van de stichting te realiseren.

Jaarlijks worden er zo'n 1400 kinderen geboren met hartproblemen en moeten er levensreddende operaties uitgevoerd worden. Stichting Heartbeat, een non-profit organisatie, verzorgt onder andere vakanties en gezinsdagen voor hartpatiëntjes en hun gezinnen.

Bjà¶rn Tannemaat, voorzitter van Stichting Heartbeat: "De wereld staat op z'n kop wanneer je hoort dat je kind hartproblemen heeft, veel ziekenhuisbezoek en operaties maken het bijna onmogelijk om als gewoon gezin verder te gaan?Plezier, afleiding en ontspanning zijn dan zo enorm belangrijk, een moment van rust, even weg uit de dagelijkse hectiek."

Om dit te realiseren start Stichting Heartbeat binnenkort met de bouw van de eerste HeartVilla, een vakantievilla, waar alle noodzakelijke aanpassingen gedaan zijn en waar indien nodig medische hulp aanwezig is, om het gezin echt een onbezorgde tijd te laten doorbrengen. Andere voorbeelden van ontspannende activiteiten zijn de HeartDrive, een toertocht met bijzondere auto's, een bezoek aan een dierentuin, een pretpark of racen op het circuit met een echt raceteam.

Een tweede, minstens even belangrijke doelstelling van Stichting Heartbeat is meer AED's in het straatbeeld. Wekelijks krijgen 300 mensen een hartaanval en een tijdige inzet van een AED vergroot de overlevingskans van 10% naar zo'n 50%.

De stichting heeft het voornemen om gemeentes het predikaat Hartveilig te geven. Hiervoor worden op strategische punten in de gemeente AED?s geplaatst met een netwerk van opgeleide vrijwilligers, die gealarmeerd worden bij een incident.

Vivian Boelen heeft weloverwogen en met enthousiasme besloten om ambassadeur te worden. Jarenlang was zij ambassadeur ?en later voorzitter- van Childcare; een stichting die veel kansarme kinderen in diverse landen een toekomst heeft gegeven . Zij begeleidde alle projecten zelf. Childcare is opgegaan in een grote internationale organisatie waardoor de kleinschaligheid verdween. "Daarom ben ik eruit gestapt en is dit een mooi moment om in eigen land iets voor kinderen te doen."
Tijdens de opnames van haar tv programma Plus vertelden Bjà¶rn en Nicole Tannemaat, de oprichters van Stichting Heartbeat hun verhaal over Sebastiaan, de zoon van Nicole en Bjà¶rn. Hij is hartpatiënt.

"Natuurlijk word ik ambassadeur van Stichting Heartbeat, plezier, afleiding en ontspanning zijn zo enorm belangrijk, niet alleen voor de patiëntjes, maar ook voor de broertjes, zusjes en ouders. Het is een doffe dreun als het je als gezin overkomt.. Ja hoor, hier sluit ik me graag bij aan." aldus Vivian die onder andere bekend is geworden als presentatrice van het RTL Nieuws en diverse andere tv programma's.

Voor meer informatie: www.stichtingheartbeat.nl