Bij een ongeluk met een ultra light vliegtuigje in het Achterhoekse Kilder zijn zondagavond de twee inzittenden om het leven gekomen. De identiteit van beide inzittenden kan nog niet bekend worden gemaakt.

Het ongeval werd rond 17.45 uur via het alarmnummer 112  gemeld. Het vliegtuigje zou tegen een woning aan de Loerbeekseweg zijn gevlogen en hierbij was brand ontstaan. Eenheden van de brandweer Wehl en Doetinchem, politie en ambulance rukten uit naar de opgegeven plaats.

Getuigen hadden getracht de brand te blussen en de gealarmeerde brandweer had de brand binnen een half uur onder controle. Naast het vliegtuigje bleek de brand te woeden in een deel van de woning boven de keuken. Een deel van het dak/zijgevel was door de crash ingestort.

Later op de avond werden twee slachtoffers uit het wrak geborgen. De identiteit van hen kan nog niet bekend worden gemaakt.

Het onderzoek wordt gezamenlijk uitgevoerd door de politie Noord- en Oost-Gelderland, de  Dienst Luchtvaartpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten en de Onderzoeksraad voor de Veiligheid.

bron:politie Noord en Oost Gelderland