Vanaf 1 juni a.s. introduceert Vodafone Nederland nieuwe tarieven voor mobiel bellen in het buitenland, waarmee klanten nu ook in het buitenland mobiel kunnen bellen tegen het Nederlandse Basistarief van EUR 0,25 per minuut en een eenmalig starttarief per gesprek. Zakelijke klanten kunnen vanaf 6 juni a.s. profiteren van het nieuwe voordelige tarief van EUR 0,14 en een eenmalige starttarief voor mobiel bellen in het buitenland. Vodafone doorbreekt hiermee het idee dat mobiel bellen in het buitenland duur is en gesprekken dus vooral kort gehouden moeten worden.  
 

Uit onderzoek onder onze klanten blijkt dat zij grote behoefte hebben aan duidelijkheid en controle over de kosten van mobiel bellen in het buitenland. De introductie vandaag van de 'Vodafone Travel Promise' is het bewijs van Vodafone's belofte om klanten eenvoud en meer waar voor hun geld te bieden voor het gebruik van mobiele diensten in het buitenland. Met Vodafone Passport, zoals de nieuwe tarieven heten, is het voor klanten vooraf altijd duidelijk wat ze betalen voor mobiele gesprekken in het buitenland. Deze buitenland tarieven zijn een volgende stap om Vodafone klanten eenvoudige en transparante tarieven te bieden voor al hun mobiele gebruik.  
 
 
Buitenland = Binnenland 
 
Met Vodafone Passport bellen klanten in het buitenland met hun mobiele telefoon tegen het Basistarief van EUR 0,25 per minuut dat in Nederland geldt. Dit is ongeacht of de klant naar een nummer in zijn vakantieland belt, of naar een vast of mobiel nummer in Nederland. Per gesprek geldt een eenmalig starttarief van EUR 0,99. Bijvoorbeeld, een klant op vakantie in Spanje belt mobiel 5 minuten naar Nederland en betaalt hiervoor nu slechts EUR 2,24 in vergelijking tot  
EUR 4,75 voorheen.  Voor zakelijke klanten geldt een eenmalig starttarief van EUR 0,83 (excl. BTW) en een tarief per minuut van EUR 0,14 (excl. BTW). Bijvoorbeeld, een zakelijke klant die vanuit Engeland naar zijn kantoor in Nederland belt, betaalt nu voor een mobiel gesprek van 5 minuten EUR 1,53 in vergelijking tot EUR 3,60 voorheen. 
 
Voor het ontvangen van mobiele gesprekken in het buitenland betaalt de consument hetzelfde eenmalige starttarief van EUR 0,99 zonder verdere kosten per minuut. Bijvoorbeeld, een klant ontvangt een gesprek van 10 minuten als hij op vakantie is in Griekenland. Voorheen kostte hem dit gesprek EUR 5,50, maar nu slechts EUR 0,99. Voor zakelijke klanten geldt bij het ontvangen van mobiele gesprekken in het buitenland het eenmalige starttarief van EUR 0,83 zonder verdere kosten per minuut. Een zakelijke klant die bijvoorbeeld tijdens een buitenlandse conferentie in Duitsland door zijn secretaresse wordt gebeld, betaalt voor een mobiel gesprek van 10 minuten nu slechts EUR 0,83 in tegenstelling tot voorheen EUR 4,20.  
 
 
bron:Vodafone