George Best is vrijdag op 59-jarige leeftijd overleden in het Cromwell-ziekenhuis in Londen. De voormalige international voor Noord-Ierland en legende in het Manchester United-shirt bezweek aan een leverinfectie en longontsteking.

'Wonderkind' Best maakte als 17-jarige zijn debuut voor The Red Devils. De aanvaller won in sneltreintempo de harten van de supporters van Manchester United en groeide uit tot een internationale ster. In 1968 won Best als Mancunian de Europacup I. Hetzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot Beste Speler van Europa. In totaal werd Best tweemaal landskampioen als 'Red Devil' .

Vanwege zijn voorkomen en grote schare vrouwelijke fans werd Best ook wel de vijfde Beatle genoemd. Zijn verslaving aan vrouwelijk schoon, gokken en drank werd de Noord-Ier uiteindelijk fataal. In 1974 moest Best de club uit Manchester alweer verlaten. Rondzwervingen door Engeland, Australië en de VS brachten de wondervoetballer nooit meer het zo vurig gewenste voetbalsucces.

In 2002 kreeg Best een nieuwe lever. Omdat Best de drank ook daarna niet meer kon weerstaan, werd het leven van de legendarische voetballers uiteindelijk ´slechts' met drie jaar gerekt.
 
bron:KNVB