De wedstrijd Ado Den Haag-Ajax van zondag 12 februari is voor Ajax-supporters niet toegankelijk. Burgemeester Deetman van Den haag heeft hiertoe besloten naar aanleiding van ernstige incidenten afgelopen vrijdag. De Haagse burgemeester heeft een noodverordening van 48 uur afgekondigd die het mogelijk maakt dat de politie kan optreden tegen uitsupporters die de gemeente Den Haag proberen binnen te komen om de confrontatie te zoeken of die proberen de wedstrijd toch bij te wonen.

Ook onderzoekt Deetman de mogelijkheid om in de komende vijf jaar alle supporters van Ajax te weren voor de eventuele duels met Ado. Hij noemde de aanval op het supportershome en het gebruikte geweld niet acceptabel.

Vrijdagavond rond 23.00 uur stormden ongeveer zeventig personen die zich manifesteerden dan wel profileerden als Ajax-supporter het Ado-supportershome binnen. Daar ontstond een handgemeen, waarbij de ongewenste bezoekers in ieder geval 1 honkbalknuppel en meerdere steekwapens gebruikten. Daarbij raakten maximaal acht Ado-supporters gewond, waarvan er twee steekwonden hebben en een wonden als gevolg van slagen met de honkbalknuppel. Een van de gewonden ligt nog (zaterdag) in het ziekenhuis.
Er is tevens een poging gedaan het supportershome in brand te steken. Daarbij werd geringe schade veroorzaakt. De ongewenste bezoekers stapten hierna in hun auto’s en reden de stad uit.  In de omgeving begon zich intussen een grote groep Ado-supporters te verzamelen. De politie heeft weten te voorkomen dat deze groep op een wraakexpeditie richting Amsterdam ging.
In nauwe samenwerking met de Amsterdamse politie zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag op de snelwegen tien personen aangehouden die ervan worden verdacht deel te hebben genomen aan de aanval op het supportershome. In een van de auto’s is een alarmpistool aangetroffen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Ook hierbij zullen de korpsen van Den Haag en Amsterdam samenwerken. De aangehouden verdachten staan bekend als mensen die te maken hebben met de vaste kern van Ajax-supporters, aldus Deetman.
Politie Haaglanden onderzoekt niet alleen wie verantwoordelijk is voor de aanval op het supportershome, maar zal ook, in samenspraak met de club en de gemeente, trachten Ado-supporters ervan te weerhouden naar Amsterdam te gaan om wraak te nemen. Volgens Deetman was er voorafgaande aan de aanval geen enkele aanwijzing dat deze zou plaats vinden. De politie had, zoals bij elke risicowedstrijd, maatregelen getroffen om incidenten tegen te gaan, maar er waren geen inlichtingen binnengekomen dat iets dergelijks zou gebeuren
 
bron:Politie Haaglanden