Vrijdag is de verdachte die afgelopen dinsdag op Curaà§ao is aangehouden in Nederland gearriveerd. De verdachte is dezelfde middag voorgeleid bij de rechter-commissaris op verdenking van betrokkenheid bij de ontvoering van Claudia Melchers.

De verdachte die afgelopen woensdag is aangehouden op Curaà§ao wordt morgen verwacht. Deze verdachte zal morgen eveneens voorgeleid worden voor betrokkenheid bij de ontvoering.

In het belang van het onderzoek zijn aan de twee verdachten zogeheten beperkingen opgelegd. Dit houdt in dat zij niet met elkaar en de buitenwereld kunnen communiceren. Ook het Openbaar Ministerie, de politie en de advocaten van de verdachten mogen tijdens beperkingen aan derden geen mededelingen doen over de inhoud van het onderzoek.

De verdachten die dinsdag in Nederland zijn aangehouden zijn inmiddels in vrijheid gesteld. Er waren volgens het OM geen redenen om hen nog langer vast te houden.

Bij het Openbaar Ministerie en politie bestaat begrip voor de wens om meer informatie. In het belang van het onderzoek is dat op dit moment zeer onwenselijk. Meer arrestaties worden namelijk niet uitgesloten.

Indien het opsporingsbelang dit niet langer in de weg staat zullen wij u onmiddellijk en uitvoerig informeren. Tot die tijd zullen wij inhoudelijk niet op de zaak ingaan.

bron:OM