De politie heeft zondag 29 mei een 22-jarige vrouw uit Voorschoten aangehouden wegens onder andere mishandeling van een agente. De 26-jarige Haagse vriend van de vrouw uit Voorschoten werd aangehouden omdat hij onder invloed reed (400 ug/l) à©n zonder rijbewijs. Omdat hij geen rijbewijs kon laten zien, wilde de politie zijn auto invorderen.

De Voorschotense wilde echter ´ ondanks meerdermalen aandringen van de politie - de autosleutels niet afgeven. Toen de politie haar wegens deze tegenwerking wilde aanhouden, duwde ze een agente omver en wilde achter het stuur van de auto kruipen. Hierop duwde de agente haar weg bij de auto. De Voorschotense gaf vervolgens de agente een klap met haar tas.

Er ontstond een worsteling tussen de beide. De Hagenaar probeerde tussenbeide te komen. Hierop zijn zowel de Hagenaar als zijn Voorschotense vriendin geboeid en naar het politiebureau gebracht. De agente heeft aangifte van mishandeling gedaan tegen de Voorschotense. Bij de worsteling liep de Voorschotense wondjes in het gezicht en mogelijk een gekneusde rib op. De agente hield aan de worsteling een gezwollen vinger over en haar blouse raakte beschadigd.

Bron: Politie Hollands Midden