Nederland blijft voorlopig in de greep van de winter. De komende 10 dagen is de kans op matige en plaatselijk strenge vorst groot. Op veel plaatsen blijft het komende week de hele dag vriezen. In Moskou wordt het deze week langzaam minder koud.  

De weermodellen toonden vorige week al een overgang naar kouder weer en volgens de laatste berekeningen gaan de temperaturen de eerstkomende dagen al sterk omlaag. Door een oostelijke tot noordoostelijke stroming lekt de Russische kou naar ons land, maar zo erg als daar wordt het hier niet
50 jaar geleden...koudste maand ooit
Precies 50 jaar geleden stonden we aan de vooravond van de koudste wintermaand aller tijden, februari 1956. In onze rubriek "nader verklaard" leest u meer over deze barre wintermaand.
 
Winter op internet
De website van het KNMI biedt veel informatie over winterweer. Zo kunt u tegenwoordig de actuele tussen stand  van de winterse kou volgen in de tabel met Hellmann koudegetallen (zie verder lezen). De rubriek nader verklaard biedt een dossier waarin u alle achtergrondinformatie over de winter bij elkaar kunt vinden.  
bron:KNMI