(Persbericht) Glasvezelnetwerk ondersteunt groeistrategie leverancier in bouwmaterialen en digitalisering gegevensuitwisseling in bouwwereld

Utrecht, 27 juni 2011 Eurofiber gaat voor Voskamp Groep een flexibel glasvezelnetwerk realiseren. Het netwerk zal de elf vestigingen van de leverancier voor bouw en industrie met elkaar en internet verbinden via snelle en betrouwbare Ethernetdiensten. Voskamp Groep kiest hiermee voor een strategische en toekomstvaste oplossing, die zowel in bandbreedte als geografisch meegroeit met de behoeften. Bovendien stelt het nieuwe netwerk Voskamp Groep in staat om de ontwikkeling naar digitale gegevensuitwisseling in de bouwwereld te volgen.

Voskamp Groep is leverancier voor grote en kleine bedrijven in de bouw en industrie, met als specialisaties toegangstechniek, beveiliging en aluminium. Het hoofdkantoor van Voskamp Groep, tevens de grootste verkoopvestiging, bevindt zich in Almelo. Daar draaien het ERP-systeem en de kantoortoepassingen waarvan alle vestigingen via terminalservers gebruik maken. De DSL-verbindingen die momenteel toegang bieden tot deze applicaties laten aan snelheid, beschikbaarheid en flexibiliteit te wensen over. Elke vestiging is ook zelf via DSL aangesloten op internet, wat beperkingen geeft bij het uploaden van data.

Het nieuwe netwerk van Eurofiber zal de hoofdlocatie van Voskamp Groep ontsluiten met een verbinding van 500 Mbps en de tien nevenvestigingen elk met 10 Mbps. Verder gaan alle vestigingen straks via à©à©n centrale verbinding internet op, waarbij voor up- en downloaden evenveel brandbreedte beschikbaar is. De bandbreedte van de verbindingen laat zich in de toekomst gemakkelijk uitbreiden. Een beschikbaarheid van 99,9 procent garandeert de continuïteit van de bedrijfsprocessen, terwijl het landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Eurofiber een snelle aansluiting van nieuwe verkoopvestigingen mogelijk maakt. Voordeel is ook dat Voskamp Groep vrij is om zelf zijn dienstenleveranciers te kiezen.

à¢â‚¬Å“Dit netwerk helpt ons de ambitie waar te maken om op strategische punten in Nederland met verkoopvestigingen aanwezig te zijn. We kunnen groeien zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over de aansluiting van locaties, bandbreedte of beschikbaarheid. Belangrijk is ook dat we met onze snelle verbindingen in staat zijn om elektronisch gegevens uit te wisselen met klanten en leveranciers via internet. Dat is een ontwikkeling in de bouwwereld waar we aan willen en moeten voldoenà¢â‚¬, aldus Gerben Wijnberg, manager ICT van Voskamp Groep.

Het nieuwe glasvezelnetwerk van Voskamp Groep zal naar verwachting in september operationeel zijn.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ca 12.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat bijna de helft.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl.

Over Voskamp Groep
Als leverancier voor bouw en industrie is de Voskamp Groep al jaren een begrip in de bouwwereld op het gebied van ijzerwaren en gereedschappen. De 11 vestigingen leveren uit voorraad een zeer breed assortiment van ca. 40.000 verschillende artikelen door heel Nederland. Naast A-merken als Bosch, Makita, Bahco, Axa, en Dorma heeft ook producten onder private label zoals Voslux en Vostech. Doordat Voskamp gebruik maakt van eigen transport is het mogelijk binnen 24 uur te leveren.

Naast leverancier voor bouw, industrie en techniek heeft Voskamp verschillende divisies voor aluminium, deurtechniek en beveiliging. De samenwerking van deze divisies zorgt voor een helder advies op maat.
Voor meer informatie: www.voskampgroep.nl.

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eurofiber
Clementine Witkamp
Tel. +31 (0)30 242 87 00
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]