Op de A15 nabij het knooppunt Valburg is maandagmiddag een tot dusver onbekende man of vrouw om het leven gekomen toen een vrachtauto achterop een file inreed. Het slachtoffer zat in de auto die het eerst werd aangereden en overleed terplekke. De vrachtautochauffeur, een 22-jarige man uit Druten kwam met de schrik vrij. Twee andere automobilisten (een man en vrouw uit Wijchen) zijn met – naar het zich liet aanzien – lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Het ongeval gebeurde omstreeks half vijf op de uitvoegstrook van de A15 naar de A50 richting Venlo en ’s-Hertogenbosch. Als gevolg van verkeersdrukte op de A50 was ook op de aansluiting vanaf de A15 file ontstaan. De vrachtauto botste door nog onbekende oorzaak achterop de auto van het slachtoffer, die direct in brand vloog. De auto van het slachtoffer was bovendien bijna geheel onder de vrachtauto terecht gekomen en totaal vernield. Voor de inzittende was op dat moment geen redding meer mogelijk.

 

Afsluiting

Als gevolg van deze aanrijding raakten nog vier andere auto’s beschadigd, waarvan twee inzittenden verwondingen opliepen. Zij zijn naar het Canisiusziekenhuis in Nijmegen gebracht. In verband met de afhandeling van het ongeval sloot de politie de A15 tussen Elst en het knooppunt Valburg volledig af waardoor flinke filevorming ontstond. Pas rond half zeven kon één rijstrook worden opengesteld. Nadat alle wrakken waren geborgen werd de A15 later omstreeks half negen volledig vrijgegeven.

 

Onderzoek

Vanwege de brand en de ernstige schade aan de auto van het slachtoffer is het voor de politie nog niet mogelijk vast te stellen wat de identiteit van het dodelijke slachtoffer is. Op dit moment doet het Rampen Identificatie Team (RIT) onderzoek. Nader bericht over de identiteit van het dodelijke slachtoffer wordt in de loop van vandaag, dinsdag 24 april verwacht. Wel is al duidelijk dat het om één slachtoffer gaat. De oorzaak en toedracht van het ongeval wordt nader onderzocht door de verkeerspolitie van het KLPD in samenwerking met de regiopolitie Gelderland-Midden. Bij het ongeval werden diverse brandweereenheden en ambulances van de Hulpverlening Gelderland-Midden ingezet.

 

bron:Politie Gelderland-Midden