Iedere studie, dus ook die voor vrachtautochauffeur kost niet alleen geld, maar ook tijd. Voor iedereen die wil studeren maar niet over voldoende tijd beschikt is studeren via internet dà© oplossing. Want via het internet kan men studeren waar en wanneer men maar wil, in een eigen tempo en vaak tegen een aantrekkelijker tarief. OnlineStuderen.com een onderdeel van De VerkeersAcademie in Nieuwegein biedt deze mogelijkheid.

Al langer is het mogelijk om zich thuis via een boekje en wat toetsjes van het theorie-examen te scholen tot vrachtautochauffeur. Maar de moderne manier van studeren gebeurt tegenwoordig online. OnlineStuderen.com heeft de complete theorieopleiding omgebouwd tot een praktijkgerichte en interactieve opleiding via het internet.

Geschikt voor iedereen
Clips, animaties, foto‘˜s en complete uitleg via audio zorgen ervoor dat de leerstof levendig en afwisselend aan de student wordt aangeboden. Op deze manier is studeren via internet geschikt voor alle typen cursisten. Voor hen die gemakkelijk leren, moeilijk leren en zelfs voor leerlingen die een taalachterstand hebben.

Voordeel
Studeren via internet is ook voordeliger, de opleiding is vaak wel tot 50 procent goedkoper en kan oplopen tot wel duizend euro. Daarnaast hoeft de cursist niet steeds naar de verkeersschool te rijden, waardoor bespaart wordt op reis- en parkeerkosten. Ook de begeleiding door de professionele docenten van OnlineStuderen.com gaat via deze interactieve studiemogelijkheid.

Praktijkopleiding in hà©à©l Nederland
Het via het internet oefenen voor de praktijkexamens kan niet. OnlineStuderen.com heeft daarom de samenwerking gezocht met alle toonaangevende verkeersscholen van Nederland. In elke provincie, in elke stad is een samenwerkingspartner gevestigd. Op deze manier kan in elke regio een aanvullende praktijkopleiding worden gevolgd. Omdat er met iedere verkeersschool een vaste prijs is afgesproken voor de praktijkopleiding hebben de cursisten via OnlineStuderen.com vooraf duidelijkheid over de kosten.

Doorgroeien
Voor geslaagde chauffeurs biedt OnlineStuderen.com ook een vervolgopleiding. De opleiding tot (internationaal) transportondernemer kan nu ook via het internet gevolgd worden. Ook hier kan tijd en plaats zelf worden bepaald. Dat kan op een rustplaats in Hongarije of in Zwitserland wanneer de Gotthardtunnel weer eens is afgesloten.

Nascholing voor chauffeurs
OnlineStuderen.com werkt samen met De Chauffeursacademie. Deze combinatie zorgt ervoor dat er een compleet lesprogramma is voor alle chauffeurs: chauffeurs in opleiding, chauffeurs die bezig zijn ondernemer te worden en voor transportondernemers.

De VerkeersAcademie
De VerkeersAcademie is in 1971 opgericht en heeft zich vanaf het begin toegelegd op de opleidingen tot rij-instructeur, taxichauffeurs en beroepsvervoersondernemers. In deze branches staat dit instituut dan ook bekend als hà©t opleidingsinstituut. De VerkeersAcademie heeft vestigingen in Nieuwegein (hoofdkantoor), Best en Zwolle en biedt de mogelijkheid tot e-learning. Directeur Gijs Kantelberg is tevens voorzitter van de branchevereniging VerkeersVeiligheidsBelangen.

www.DeVerkeersAcademie.nl

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Nadere informatie omtrent het bovenstaande wordt u graag verstrekt door Gijs Kantelberg, telefonisch bereikbaar via 030 604 25 14, of mobiel 06 21 574 150.

Nieuwegein, 16 juni 2010