Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur is dinsdagochtend zwaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A17 nabij industrieterrein Moerdijk. De man (woonplaats nog onbekend) reed rond 09.30 uur met zijn vrachtwagen achterop een tankwagen die juist remde voor een file. Door de botsing raakte hij bekneld in zijn cabine en kon na circa 1,5 uur door de brandweer bevrijd worden. Hij werd direct met een ambulance naar het Dijkzigt in Rotterdam vervoerd.

De 20-jarige chauffeur van de tankwagen kwam met de schrik vrij. Zijn voertuig was nagenoeg leeg, uit een compartiment heeft een kleine hoeveelheid polyethyleenglycol gelekt, maar dat leverde geen enkel gevaar voor de volksgezondheid op.
Hulpdiensten hebben veel moeite gehad om de plek van het ongeval te bereiken, omdat veel automobilisten her en der op de vluchtstrook stil stonden. Dat gebeurt de laatste tijd helaas steeds vaker bij ongevallen op snelwegen. Vandaar dat automobilisten nogmaals met klem gevraagd wordt de autos op de rijbaan te houden, ook al is onbekend wat er is gebeurd en hoe lang het oponthoud nog duurt. Als gevolg van het ongeval heeft er een lange file op de A17 gestaan, daar waar mogelijk werden omleidingen ingesteld.
bron: Politie Midden- en West Brabant