Wie gaat er nu midden in de nacht het bos in, gewapend met een pot stroop? Wie spant er een laken in zijn achtertuin en zet er een felle lamp bij? Geen idee? Nachtvlinderonderzoekers vinden dit soort zaken heel gewoon. Ze doen het om beestjes met namen als aangebrande spanner, huismoeder, lieveling en groot avondrood te lokken. Beleef het mee tijdens de Nationale Nachtvlindernacht.

In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juli 2005 is heel Nederland verlicht tijdens de eerste Nationale NachtvlinderNacht. Op zoveel mogelijk plaatsen in Nederland wordt in deze nacht gekeken naar nachtvlinders met behulp van lakens, lampen en stroop. Dat kan in de eigen achtertuin, maar ook met een georganiseerde excursie.

WAT WILLEN WE BEREIKEN?
- Zoveel mogelijk mensen op een spannende manier kennis laten maken met nachtvlinders;
- Tegelijkertijd verspreid in het hele land gegevens van nachtvlinders verzamelen;

DOE MEE!
Op de volgende manieren kunt u meedoen:
- Ga mee met een georganiseerde excursie. Kijk op www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht voor de excursiepunten bij u in de buurt.
- Bekijk de nachtvlinders in uw eigen achtertuin en geef uw waarnemingen door. Kijk voor meer informatie op de internetpagina.

INFORMATIE
Meer informatie is te vinden op www.vlinderstichting.nl/nachtvlindernacht of neem contact op met De Vlinderstichting per e-mail ([email protected]).

De Nationale NachtvlinderNacht wordt georganiseerd door De Vlinderstichting in samenwerking met Werkgroep Vlinderfaunistiek van EIS-Nederland en wordt mogelijk gemaakt door het VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het KF Hein Fonds.

bron:De Vlinderstichting