Mission Olympic, The School Final is een Mini Olympiade voor Middelbare scholieren. Ruim 4500 jongeren nemen deel aan 12 finales van de KVLO-scholencompetitie op vrijdag 3 juni (KVLO: Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding).
 

Mission Olympic is een initiatief van NOC*NSF en Coca-Cola Nederland om jeugdsport te stimuleren. Met deze samenwerking onderstrepen beide partijen de sociale rol van georganiseerde sport en het belang van sport als onderdeel van een actieve leefstijl.
 
Voor de School Final werken NOC*NSF en Coca-Cola samen met de KVLO (Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding). Uitgangspunt van alle betrokkenen is om ook na het evenement jongeren te kunnen blijven boeien voor de sport en een actieve leefstijl.
 
De sportieve dag wordt gepresenteerd door Jack van Gelder en begeleid door diverse Olympische topsporters, zoals Olympisch volleybalkampioen Bas van de Goor.
 
Graag nodigen wij de pers uit voor de 3e editie van Mission Olympic The School Final. The School Final wordt gehouden op 3 juni in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Naast het spectaculaire programma voor alle deelnemers in het Olympisch Stadion, worden de 12 sportfinales op verschillende locaties in Amsterdam, Amstelveen en Aalsmeer georganiseerd.
 
bron:NOC*NSF