Staatssecretaris Pieter van Geel (Milieu) en Bauke van Kalsbeek, voorzitter van de Vereniging Vloeibaar Gas (VVG) tekenen woensdag 22 juni om 12.15 uur in Nieuwspoort in Den Haag het convenant Lpg-autogas. Het convenant legt afspraken vast voor het verbeteren van de veiligheid op en rond lpg-tankstations. Het convenant wordt ondersteund door Bovag, de belangenvereniging tankstations BETA en de Nederlandse organisatie voor de Energiebranche (NOVE).

In 2010 moeten alle tankstations voldoen aan nieuwe strengere veiligheidsnormen. VROM en de lpg-sector hebben samen afspraken gemaakt hoe de lpg-sector het bevoorraden en tanken veiliger gaat maken. Lpg kan op deze manier ook een bijdrage leveren aan het verbeteren van het milieu. Lpg heeft namelijk ten opzichte van diesel een voordeel als het gaat om luchtkwaliteit (NOx en roetdeeltjes). Wat betreft benzinevoertuigen heeft lpg bovendien een klimaatvoordeel (CO2).

Ketenstudies

Het convenant tussen de Rijksoverheid en de lpg-sector is onderdeel van de zogenoemde Ketenstudies. Deze studie heeft het gebruik, de opslag en het vervoer van ammoniak, chloor en lpg in kaart gebracht. Het convenant is de eerste concrete uitwerking hiervan.

De media zijn uitgenodigd bij de ondertekening van het convenant Lpg-autogas aanwezig te zijn. De ondertekening is woensdag 22 juni tussen 12.15 en 13.15 uur. Voor vragen en aanmelden kunt u bellen of mailen met Paula van Dael, persvoorlichting VROM, 070 339 3149 of [email protected] of Hans Wessel, Vereniging Vloeibaar Gas, 06 51424281 of [email protected].

bron:VROM