Arnhem 02-06-2005 - Een 88-jarige Arnhemse is woensdagmiddag in haar woning in Elden door twee jongens met geweld beroofd. Het slachtoffer raakte daarbij voorzover bekend niet ernstig gewond maar moest zich wel onder doktersbehandeling stellen. Na de beroving sloegen de daders op de vlucht. Het slachtoffer is daarna naar buiten gelopen waarna buurtbewoners zich over haar ontfermden en de politie werd gewaarschuwd. In de buurt is nog vergeefs naar de daders gezocht. Wel werd op het Croydonplein later een fiets aangetroffen die bij het slachtoffer bleek te zijn gestolen.

Volgens het slachtoffer waren rond drie uur twee onbekende jongens aan de deur verschenen die naar de weg vroegen. Nadat de vrouw hen had geantwoord waren ze weer vertrokken. Toen de vrouw echter haar woning weer inliep trof ze een van de twee binnen aan. Het slachtoffer, zelf slecht ter been. Zou vervolgens door de jongen omver zijn geduwd waarna de woning doorzocht werd. Later ontdekte de vrouw dat er geld uit de woning was verdwenen. Het zou gaan om twee jongens van rond de 17 jaar met een getinte huid een slank tot normaal postuur.

Eà©n van de twee had lang zwart haar tot op de schouders. Op basis van een eerste onderzoek vermoedt de politie dat de daders op de fiets van het slachtoffer zijn gevlucht en via het fietspad over de Huissensedijk naar het winkelcentrum Kronenburg zijn gegaan. Daar is ook de fiets achtergelaten. Vervolgens is bij de bewaakte fietsenstalling bij het winkelcentrum een portemonnee teruggevonden die de daders daar kennelijk hadden achtergelaten. Een andere portemonnee wordt nog vermist. De politie roept getuigen op te reageren. Mogelijk zijn er passanten die de twee op de fiets, waarvan een band lek was, hebben zien rijden of hebben gezien dat ze de fiets achterlieten.

Bron: Politie Gelderland-Midden