Een 22-jarige uit Wroclaw (Polen) afkomstige vrouw is in de nacht van zondag op maandag in de politiecel in Almelo overleden. De Rijksrecherche heeft een onderzoek ingesteld. Woensdagmiddag 11 oktober om ongeveer 17.10 uur werden een drietal dames door winkelpersoneel van een drogisterij aan de Haarstraat in Rijssen, betrapt bij een poging om diverse duurdere flesjes eau de toilette weg te nemen zonder die te betalen. Ze wilden deze flesjes meenemen in een speciaal geprepareerde tas. Een van de drie, een 22-jarige vrouw uit het Poolse Wroclaw, kon door het personeel worden vastgehouden tot de politie kwam.

De andere twee wisten te ontkomen. De 22-jarige werd aangehouden en met de achtergebleven geprepareerde tas met inhoud, overgebracht naar het bureau in Almelo en daar, na in verzekering te zijn gesteld, voor verder onderzoek ingesloten. De tas met spullen werd in beslag genomen.

Even later, om ongeveer half zeven, werd gemeld dat twee dames bij een supermarkt aan de Grotestraat in Rijssen waren aangehouden omdat zij verdacht worden van winkeldiefstal aldaar. Hierbij bleek het te gaan om de twee die even daarvoor bij de drogisterij waren ontkomen.

Ook deze twee, een 22-jarige ook uit Wroclaw afkomstige vrouw, en een 42-jarige vrouw afkomstig uit het ook in Polen liggende Walbrych, werden overgebracht naar het politiebureau in Almelo en daar later op de avond in verzekering gesteld en voor verder verhoor ingesloten.

Vanochtend om 7.30 uur werd de 22-jarige vrouw (die werd aangehouden bij de supermarkt) dood aangetroffen in haar bed in de politiecel. Op het lichaam van de vrouw wordt sectie verricht.

De andere twee verdachten worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris voor de vordering bewaring voor de (poging) winkeldiefstallen.

bron:OM