In een woning aan de Koolemans Beynenstraat in Nijmegen heeft zaterdagmiddag korte tijd brand gewoed. De hulpverleningsdiensten waren snel ter plaatse. De 85-jarige bewoonster werd door brandweerlieden uit haar woning gehaald en is voor behandeling overgebracht naar het St. Radboudziekenhuis.

Rond 15.00 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er rook in de woning zou zijn. Agenten die ter plaatse arriveerden gingen het pand binnen en zagen een hevige rookontwikkeling en, in een van de kamers, een brandend vuur. Brandweerlieden haalden vervolgens de bewoonster uit de woning. Het ambulancepersoneel verleende eerste hulp. De brandweer zocht vervolgens in het pand of er nog meer personen aanwezig waren. Dit bleek niet het geval. De brand was al snel onder controle.
De traumaheli kwam ook ter plaatse, maar kon doorvliegen toen de Nijmeegse per ambulance naar het ziekenhuis werd overgebracht. De Technische Recherche is inmiddels met een onderzoek gestart om de oorzaak van de brand te achterhalen. Aangrenzende woningen liepen door de brand ook enige rookschade op. (08)
 
bron:Politie Gelderland Zuid