Zondagmorgen om tien over elf kreeg de politie een melding dat er een vrouw met haar auto in Appeltern de Maas in gereden zou zijn. Een voorbijganger is nog in het water gesprongen om haar te redden, maar dat is niet gelukt.Deze 78-jarige vrouw uit Berharen had haar auto bij de veerpont in Appeltern geparkeerd en ging te voet met de pont naar de overkant. Bij terugkomst stapte ze in haar auto en wilde wegrijden. Om nog onduidelijke reden is de auto gaan draaien en vervolgens is de vrouw met de voorkant van de auto in het water terechtgekomen.

 

De politie kwam meteen, evenals de brandweer, ambulance en de traumahelikopter. Omdat er veel mensen op het ongeval afkwamen, heeft de politie de plaats waar het gebeurde direct afgezet, zodat alle hulpdiensten efficiënt en snel hun werk konden doen.De brandweer zette duikers in, die de vrouw uiteindelijk boven water wisten te halen. De arts van de traumahelikopter onderzocht haar en constateerde dat de vrouw inmiddels was overleden.

Getuigen
De politie zoekt uit hoe dit ongeval heeft kunnen gebeuren. Het kan zijn dat de vrouw onwel is geworden, of dat ze haar voertuig onvoldoende onder controle had. De politie wil graag in contact komen met de man die haar heeft willen redden. Deze man reed in een grijze Renault Scenic. Ook anderen die informatie over dit ongeval hebben, kunnen contact opnemen met de politie in Beneden-Leeuwen op 0900-8844.

bron:Politie Gelderland-Zuid