De politie in Hoorn is sinds dinsdagavond 16 augustus 2005 op zoek naar de verblijfplaats van de 32-jarige Yvonne Groen uit Hoorn. De vrouw verliet dinsdagmiddag haar werk in Ursem en had dinsdagavond rond 18.00 uur thuis moeten zijn. Maar tot op heden is er niets meer van haar vernomen.

De vrouw is dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur van haar werk in Ursem vertrokken. Toen zij rond 19.30 uur nog niet thuis was werd de politie in kennis gesteld van haar vermissing. De vrouw is, zoals zij dat elke dag doet, met haar fiets vanaf haar werk vertrokken naar Avenhorn. Haar fiets werd aangetroffen op de plaats waar zij die elke dag stalt. Vervolgens reist zij verder met de bus naar Hoorn. Of de dat op de bewuste dinsdag ook gedaan heeft is niet bekend.

De politie is kort na de melding gestart met een buurtonderzoek. Tijdens dit onderzoek zijn verschillende mensen gehoord. Daarnaast werd met behulp van een speurhond een onderzoek ingesteld naar mogelijk sporen in de omgeving van de bushalte waar de vrouw normaliter. Deze onderzoeken bleven tot op heden zonder resultaat. Het signalement van de vrouw luidt als volgt: Zij is ongeveer 1.80 m. lang en heeft een slank postuur. Zij heeft lang donkerblond haar tot op haar schouders en opvallende lichtblauwe ogen met een zwart randje. Zij was gekleed in blauwe spijkerbroek en dito jasje met daaronder een rode sweater met capuchon. Zij had een bruine tas bij zich.

De politie wil graag in contact komen met personen die menen de vrouw na dinsdagavond 18.00 uur te hebben gezien of die beschikken over informatie die kan leiden tot het bekend worden van haar verblijfplaats. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844 (lokaaltarief) 
 
bron:Politie Noord Holland Noord