ROTTERDAM In Rotterdam is op 1 juli een organisatieadviesbureau gestart met een nieuwe invalshoek: de vrouwelijke blik. Vrouwelijke Kijk op Zaken (VKoZ) helpt mannelijke MKB-ondernemers hun interne organisatie en externe presentatie te professionaliseren.

Vrouw achter VKoZ is de Rotterdamse Marjolein van Rosmalen (1970). Jarenlang werkte ze als leidinggevende in de zakelijke dienstverlening, waar ze goed was in het aanbrengen van rust en orde, met aandacht voor details. Ze merkte duidelijk de verschillen tussen mannelijke en vrouwelijke managers en zag dat gemengde teams beter presteerden.

Marjolein van Rosmalen: ´De huidige economische situatie dwingt bedrijven om een kritische blik op hun interne organisatie te werpen, de bedrijfsprocessen te optimaliseren en aandacht te besteden aan bestaande klanten. Vrouwen kunnen zich goed inleven in een ander - dus ook de klant - en zijn een kei in organiseren en structuur aanbrengen. Zwart-wit gezegd, denken mannen globaler; ze zien een situatie als à©à©n geheel, terwijl vrouwen meer letten op details. Die details kunnen het verschil maken tussen jou en de concurrent. Zeker nu.‘˜

Uit diverse onderzoeken blijkt dat een goede balans tussen vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten een bedrijf meer winst oplevert. Naast betere financiële resultaten, belooft VKoZ ondernemers overzicht en rust, zodat ze zich kunnen bezighouden met dat waar ze goed in zijn en leuk vinden. VKoZ geeft niet alleen advies, maar pakt de problemen ook daadwerkelijk aan; de ondernemer is meteen geholpen.
___________________________________________________________________

Noot voor de redactie (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein van Rosmalen, 06-16126561, of kijk op www.vkoz.nl.