Vrouwelijk geldkoeriers hebben grote bedragen - vermoedelijk drugsgeld - in schrijfmappen gesmokkeld naar Zuid-Amerika. Door de nationale recherche zijn de afgelopen weken in Amsterdam en Den Haag vier vrouwen en twee mannen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het witwassen van misdaadgeld.

Twee vrouwelijke geldkoeriers zijn op 23 oktober in Equador bij een controle op de luchthaven van Quito aangehouden met een totaalbedrag van 904.000 euro, verstopt in vier schrijfmappen die in cadeaupapier waren verpakt. De vrouwen reisden vanaf het vliegveld Zaventem bij Brussel, via Schiphol naar Equador. De eindbestemming van het geld was vermoedelijk Colombia.

Bij doorzoekingen van de woningen van de verdachten is beslag gelegd op een machinepistool met munitie, ongeveer 450.000 euro aan contant geld en vijf dozen met schrijfmappen, die vermoedelijk waren bedoeld om geld te smokkelen.

De verdachten variëren in leeftijd van 19 tot 37 jaar en zijn afkomstig uit Colombia en Aruba. Twee vrouwen en een man zitten sinds eind oktober in voorlopige hechtenis. Een derde vrouw, een 26-jarige Haagse, is woensdag aangehouden en vanmiddag door de rechter-commissaris in Rotterdam in bewaring gesteld.

bron:OM

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular