Maandagmiddag tussen 14.15 en 14.30 uur is een 28-jarige vrouw uit Schagen bedreigd met een mes en van haar tas beroofd. Het slachtoffer liep over het fiets- voetpad langs de Rozenlaan in Schagen. Toen zij plotseling van achter door een onbekende man bij haar keel werd gegrepen. De man bedreigde haar met een mes en eiste geld. Uit angst te worden mishandeld gaf de vrouw haar tas. Vervolgens rende de verdachte weg over een daar gelegen grasveld.

Korte tijd later troffen agenten een man aan op de Stationsweg. Hij voldeed aan het signalement dat werd opgegeven door de beroofde vrouw. Het betreft een 22-jarige man uit Hoorn. Hij had een aantal goederen bij zich die afkomstig bleken te zijn uit de tas van het slachtoffer. De verdachte is vergebracht naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld.

Kort voor deze beroving vond eenzelfde incident plaats op het Christoffelhof. Daar liep een 92-jarige vrouw met haar rolator. Zij werd ingehaald daar een hard hollende man. In het voorbijgaan greep de man de boodschappentas van de vrouw uit haar rolator. Vervolgens rende hij weg een parkje in. Gezien het signalement zou deze beroving mogelijk gepleegd zijn door dezelfde man die aangehouden werd op de Stationsweg. De politie stelt een onderzoek in naar zijn mogelijke betrokkenheid bij deze beroving.

De politie is op zoek naar getuigen van deze berovingen. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, telefoon 0900-8844.

bron:Politie Noord Holland Noord