Zaterdagavond 8 juli om een uur of acht werd er aan de politie gemeld dat er drie vrouwen binnen zaten bij een geestelijk gehandicapte en moeilijk ter been zijnde man aan de Roomweg in Enschede.  Uit het verdere verhaal bleek dat de drie vrouwen met een smoes bij de man waren binnengedrongen.
Een buurtbewoner had een en ander gezien en vertrouwde het niet en nam contact op met de instelling die de man begeleid. Een medewerkster van deze instelling belde de man die bevestigde dat de drie vrouwen bij hem binnen waren en dat hij dat niet prettig vond. Hierop is de medewerkster direct naar de woning . gegaan en trof daar de drie vrouwen nog aan. Op haar aandringen gingen de drie naar buiten en werden buiten door de reeds gewaarschuwde politiemensen aangehouden.
De drie Enschedese dames van 44, 44 en 18 jr. zijn overgebracht naar het bureau en daar opgesloten. In de loop van de zondag zijn de drie voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer zal samen met de medewerkster van de instelling die hem begeleid, aangifte doen.
 
bron:Politie Twente