Een 28 jarige man uit Gronau (D) en een 19 jarige man uit Enschede zijn door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. De mannen worden ervan verdacht op donderdag 2 maart om 13.10 uur op de Kremersmaten in Enschede een vuilnisman te hebben mishandeld en te hebben aangereden.

De vuilnisman, een 51 jarige Enschedeër, stond met zijn vuilniswagen op de Kremersmaten zijn werk te doen toen een auto met daarin de twee verdachten hem wilde inhalen. Een van de verdachten schreeuwde naar de vuilnisman dat hij op moest schieten. De vuilnisman gaf aan dat er genoeg ruimte was om in te halen waarna hij plotseling werd belaagd door de twee verdachten.

 

Hij werd geschopt en geslagen en kon uiteindelijk vluchten. Hierop sprongen de verdachten in hun auto en reden op de vuilnisman in. Het slachtoffer werd door de auto geraakt. Hierna gingen zij ervan door. Het slachtoffer werd door ambulancepersoneel onderzocht en bleek een gekneusde heup te hebben. De man hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Hij heeft bij de politie aangifte gedaan.
Om 13.20 uur kreeg de politie de melding dat de auto van de twee verdachten betrokken was bij een aanrijding op de Mooienhof in Enschede. Een verdachte, de bestuurder, werd in verband met de mishandeling op de Kremersmaten ter plaatse aangehouden. De tweede verdachte, de inzittende, melde zich later op de dag bij het politiebureau en werd ook aangehouden. Inmiddels zijn beiden in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.
 
bron:Politie Twente