SCHIEDAM/ROTTERDAM - Politiemensen namen zaterdag bij acties in Schiedam en Rotterdam twee vuurwapens, een nep vuurwapen en een mes in beslag.
Politiepersoneel van het district Schiedam reed omstreeks twee uur 's middags naar het Station Schiedam-Centrum aan het Stationsplein, nadat een melding was gekomen dat drie jongens in het bezit waren van een vuurwapen. Op het perron werden drie jongens uit Rotterdam, Spijkenisse en Den Haag (16, 18 en 20 jaar) aangetroffen en op signalement aangehouden. Tijdens de fouillering werd in de broeksband van de 18-jarige Rotterdammer een vuurwapen aangetroffen. De drie verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Personeel van de Verkeerspolitie hield zaterdagavond omstreeks tien uur op de westbaan van de rijksweg A16 naar aanleiding van een verkeersovertreding een auto, waarin een 22-jarige man uit Roosendaal en een 17-jarig meisje uit Oudenbosch, staande. Tijdens het geven van het stopteken door politiepersoneel, werd door de verdachte een tas uit de auto gegooid. De tas, waarin een vuurwapen, werd in beslag genomen. Beide verdachten werden op grond van de Wet Wapens en Munitie aangehouden.

Politiemensen van het district Rotterdam-West stelden zaterdagavond een onderzoek in, nadat een melding was gekomen dat aan de Schoonderloostraat drie jongens in het bezit van een vuurwapen waren. In de Colloniastraat werd het drietal aangetroffen en gefouilleerd. Bij à©à©n van de knapen, een veertienjarige Rotterdammer, werd een imitatie vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De jongen werd aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum hield zaterdagmorgen omstreeks tien uur, op grond van de Wet Wapens en Munitie, in de Van Speykstraat drie mannen uit Rotterdam, Mookhoek en Capelle aan den IJssel (34, 44 en 51 jaar) aan. Personeel van Cameratoezicht had gezien dat het drietal kort daarvoor in de 1e Middellandstraat onenigheid met elkaar had gekregen. Tevens werd hierbij gedreigd met een voorwerp. Na de ruzie stapten de mannen in een auto en reden weg. Politiemensen stelden een onderzoek in en hielden de auto, waarin de verdachten, even later met een benaderings techniek gevaarlijke verdachten (BTGV) staande. Een mes werd aangetroffen en in beslag genomen. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

Bron:Politie Rotterdam-Rijnmond