In de gemeenschappelijke kelderruimte van een aantal portiekwoningen in Den Haag zijn twee plastic tassen met vuurwapens en een pak overwegend handgeschreven Arabische teksten aangetroffen, die vermoedelijk hebben toebehoord aan de verdachten in het Piranha-onderzoek.

Een van de wapens is een CZ Scorpion 61, een kleine pistoolmitrailleur van Tsjechische makelij. Het vertoont grote gelijkenis met het vuurwapen dat te zien is op de achtergrond van een eerder aangetroffen videotestament van Samir A. Het andere wapen is een Smith & Wesson revolver. Bij de wapens bevonden zich twee patroonhouders en meer dan 300 scherpe patronen voor het machinepistool.

In verband met de ontdekking van de wapens is dinsdag een 23-jarige vrouwelijke verdachte aangehouden. Zij verbleef in een van de portiekwoningen. De vuurwapens zijn vorige week maandag aangetroffen in de kelderruimte die blank stond vanwege wateroverlast. Door de woningbouwvereniging was een bedrijf ingehuurd om het water weg te pompen. Tijdens deze werkzaamheden zijn de wapens ontdekt.

In het Piranha-onderzoek zijn eerder door getuigen verklaringen afgelegd over een tas met drie vuurwapens. Een van de leden van de Hofstadgroep, de inmiddels veroordeelde Nouriddin el F., was tijdens zijn aanhouding in juni 2005 in het bezit van een doorgeladen machinepistool. Dat was vermoedelijk het derde vuurwapen waarover de verdachten konden beschikken.

De 23-jarige vrouw wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De behandeling van de Piranhazaak wordt door de rechtbank voortgezet op 16 oktober.

bron:OM