Persbericht

De kwaliteit van het Nederlandse vuurwerk gaat er nog steeds elk jaar op vooruit. In veel landen waar vuurwerk wordt vervaardigd, zoals China, groeit de markt voor goed vuurwerk. Om die reden is het voor fabrikanten in die landen rendabel om te investeren in betere producten, die zorgen voor een goede concurrentiepositie. Wij hebben het als Westers land voor het uitkiezen.

Gewild product
In Nederland mag een consument alleen de laatste drie dagen van het jaar vuurwerk kopen. De ontwikkelingen die in een jaar tijd kunnen plaatsvinden staan niet stil en wanneer onze importeurs weer vuurwerk uit gaan kiezen, is er een hoop veranderd. Het loont de moeite om vuurwerk te verkopen in Nederland, want ondanks dat de financiële situatie van veel huishoudens is verslechterd in de afgelopen jaren, blijft vuurwerk een gewild product.

“Kijk nou wat de buurman heeft!”
Vuurwerk is in ons land, waar de huizen dichtbij elkaar staan en buren elkaar regelmatig zien, voor veel mensen een statussymbool. De mooiste potten en pijlen concurreren met elkaar in die eerste paar minuten nadat de klok twaalf uur heeft geslagen. Als iedereen zijn ogen op de lucht gericht heeft, komt het erop aan waar het meeste spektakel te zien is. Om die reden loopt het nog elk jaar storm in de vuurwerkwinkels, die laatste paar dagen van het jaar.

Persbericht door: [email protected]
Opgemaakt te Twello, 26-11-2013

Bron: EMEA Persberichten Publicatie Platform