De Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op vrijdagochtend 23 december in de Jan Tooropstraat een 18-jarige man uit Oud-Beijerland aangehouden. De politie had sterke aanwijzingen dat hij in het bezit van illegaal vuurwerk was en trad dezelfde dag in zijn woning binnen.
Op de slaapkamer van de man werd inderdaad tientallen stuks zelfgemaakt (en dus illegaal) siervuurwerk, lonten, kokers en chemicaliën voor (kleur)effecten aangetroffen.

Verder zijn negen mortierbommen van ± 13 cm doorsnee en tientallen kleinere mortierbommen gevonden. Deze waren niet zelf gemaakt, maar elders gekocht. Daarnaast werd apparatuur gevonden waarmee het zelfgemaakte vuurwerk vermoedelijk is gefabriceerd, zoals maatbekers en een blender.

De jongen is direct aangehouden en is in verzekering gesteld. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. Bij het onderzoek in de woning heeft de politie assistentie gekregen van de Officier van Dienst Brandweer Hoeksche Waard. Was het spul ontploft, dan zouden de betreffende woning en de buurpanden zeker zwaar beschadigd zijn geweest. Alle vuurwerk en apparatuur is in beslaggenomen en naar een veilige plaats afgevoerd.
 
bron:Politie Zuid-Holland-Zuid

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular