Waal Marketing Communicatie gaat faillissement aanvragenWaal Marketing Communicatie, het oudste reclamebureau van Rotterdam, gaat volgende week faillissement aanvragen. Dat werd maandagmiddag aangekondigd door directeur H. Kramer van het bureau. Door een achterstallige betaling van een kleine 1,5 miljoen euro door één van de adverterende relaties, heeft de bank op vrijdag jl. het vertrouwen opgezegd in het bedrijf, zo stelde de heer Kramer.

Waal Marketing Communicatie bestaat ruim 50 jaar. Het bureau met zestien medewerkers was met name productiegericht. In 2002 werd het bureau overgenomen via een management buy out door de huidige directie. Drie jaar later is het doek gevallen.

Het bureau kan niet langer aan haar financiële verplichtingen voldoen. De keuze om zelfstandig een faillissement aan te gaan vragen is in de ogen van de aandeelhouders de beste optie. Kramer:'Wij vinden het beroerd dat wij buiten onze schuld in een financieel benarde situatie zijn beland.' Kramer verwijt daarbij onder meer de Telegraaf-groep weinig clementie. 'We werden gehouden aan onze contracten', zo verklaarde hij.

Met een failissement is de achterlating van enkele honderdduizenden euros aan onbetaalde rekeningen van toeleveranciers aan Waalmarketingcommunicatie onvermijdelijk. Een doorstart van de activiteiten en dienstverlening vanuit een andere identiteit wordt inmiddels voorbereid, maar is afhankelijk van nieuwe financiering, zo bevestigde Kramer. De aandeelhouders van het bijna failliete bureau trachten hun cliënten te overtuigen om hun opdrachten voort te zetten in een nieuwe bureauopzet.Comments are closed.
%d bloggers liken dit: