De politie heeft in juni twee jongens van 16 en 17 jaar uit Waalre aangehouden (zie 1e persbericht van 27 juni 2005). Zij werden verdacht van een beroving van een 75-jarige vrouw uit Eindhoven op 3 juni op de Tartinistraat in Eindhoven. Tijdens het onderzoek bleek echter dat de twee verdachte jongens bij nog negen berovingen en à©à©n poging beroving betrokken waren.

---

Het tweetal bekende de berovingen die plaatsvonden in april, mei en juni van dit jaar. Vijf berovingen en à©à©n poging vonden in Waalre plaats. De andere vijf berovingen gebeurden in Eindhoven. Het duo ging samen op pad om aan geld te komen. Dit gebeurde regelmatig tijdens schooltijd. De ene keer gingen ze te voet, de andere keer met de fiets of met een bromfiets.

Ze passeerden een fietsende of lopende vrouw en namen haar handtas weg. De ene keer werd die van de schouder getrokken en de andere keer uit een mandje weggenomen. De slachtoffers variëren in leeftijd van 58 tot 89 jaar. Drie van hen vielen door de berovingen. Ook zaten bij de slachtoffers drie vrouwen die gebruik maakten van een rollator. De verdachten maakten enkele honderden euro´s buit. De beide jongens zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en zitten nog vast.

Bron: Politie Brabant Zuid-Oost

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular