Op internet circuleert een Engelstalig e-mailbericht over een te verkrijgen erfenis. Dit e-mailbericht lijkt te zijn verzonden in naam van de Belastingdienst Heerlen. Het gaat hier echter om een poging tot oplichting.

De e-mail is een zogenaamde 'scammail'. Dat is een vorm van oplichting waarbij e-mail als medium wordt gebruikt. In de e-mail staat dat de ontvanger is aangewezen als erfgenaam van ene Christopher Watkins en dat hij daardoor $ 2.500.000 krijgt. Dit bedrag zal hij echter pas krijgen als hij à¢?¬ 3.750 overmaakt op een rekeningnummer.

Om de e-mail authentiek te laten lijken, verwijst de internetsite die in de e-mail staat genoemd naar de site van het Ministerie van Algemene Zaken. Het Ministerie van Algemene Zaken heeft echter niets met het e-mailbericht van doen. Ook staat onder aan de e-mail een gedeelte van het adres van de Belastingdienst, waardoor het lijkt alsof de e-mail van de Belastingdienst afkomstig is. Dat is echter niet zo. De Belastingdienst is absoluut geen afzender van de mail en heeft ook niets met de inhoud te maken. De Belastingdienst waarschuwt iedereen om niet in te gaan op dit e-mailbericht.

bron:Belastingdienst