Door een zege op Saber Guesmi uit Tunesië heeft lichtgewichtbokser Hüsnü Kocabas de halve finale bereikt van het Militair Wereldkampioenschap in Warendorf, Duitsland. De titelverdediger won de partij met 24-10.

De wachtmeester van de Koninklijke Marechaussee is inmiddels volledig hersteld van een polsblessure die hij eind mei op liep. “Ik bokste een lekkere partij. Ik heb het gewonnen op snelheid en bewoog continu om hem heen om snel in en uit te boksen”, evalueerde Kocabas de wedstrijd.

Morgen neemt hij het in de halve finale op tegen de Rus Maxim Ignatev. “De Russen zijn de sterkste tegenstanders. Gevoelsmatig boks ik morgen al de finale partij”, aldus Kocabas.

De Defensie Topsport Selectie (DTS) stelt Nederlandse topsporters in de gelegenheid om naast hun sportieve carrière ook een maatschappelijke loopbaan op te bouwen. Als lid van de DTS vervult de sporter een militaire functie bij de krijgsmacht en krijgt hij of zij daarnaast voldoende gelegenheid om zijn of haar sport op topniveau te beoefenen.

bron:MinDef