De pupil van de Nederlandse Waterski & Wakeboard bond, Denise de Haan, sloot
het WK Wakboard Boot in Moskou succesvol af. Zij werd dit weekend 3e op wereldranglijst op het onderdeel Boot en pakte als toetje ook nog brons op de worldcup die plaats vond na de officiële wedstrijd

En was uitgeschreven voor invitationals. Zij haalde goud op de worldgames in Duitsland, werd wereldkampioen aan de cable in Hongarije, pakte goud op de NK,s wakeboard cable en boot en nu dus Brons op het WK boot. Hiermee behoort Denise de Haan tot de absolute wereldtop in de beide onderdelen. Denise die sinds 7 jaar de wakeboardsport beoefend en veelvuldig Nationaal kampioene is, richt zich steeds meer op Internationale wedstrijden en titel events.

Dit werd mede mogelijk gemaakt door het NOC NSF die haar als enige Nederlandse
Wakeboardster uitzond naar de worldgames in Duitsland. Haar eerste reactie vanuit Moskou: Ik heb nu ook bij het onderdeel boot aansluiting bij de wereldtop en voel me waanzinnig blij. Aldus Denise.

Persoonlijke successen waar ze hard voor heeft moeten knokken: dagelijkse trainingen, gezonde en uitgebalanceerde levensstijl en daarnaast discipline en doorzettingsvermogen hebben bijgedragen dat ze zo ver is gekomen. Topsport bedrijven is meer dan fysieke krachten leveren, ook mentaal moet je leren sterk in je schoenen te staan.

Als de Nationale selectie, waarvan alleen Denise de finale wist te halen, maandagavond naar verwachting om 17:15 op schiphol aankomt word zij feestelijk binnen gehaald door de NWB en haar trouwe fans.

Het wakeboarden is een snel groeiende en zeer dynamische sport en behoort tot
à©à©n van de zes disciplines die vallen onder de Nederlandse Waterski Bond.
Het niveau van de riders stijgt momenteel sky high en daardoor wordt de basis steeds breder. De NWB heeft voor alle disciplines een professionele topsportcoà¶rdinator aangesteld om alle talenten te helpen ontwikkelen en nieuwe te scouten. De sport kent haar oorsprong in Amerika waar het begon als een combinatie tussen golfsurfen en waterskiën. De riders staan zijwaarts op een board en worden voortgetrokken door een kabel of een boot.

bron:NWB