Afgelopen weken verzond Incassoregister.nl 1.000 kennisgevingen per week aan bedrijven die als wanbetaler zijn geregistreerd bij het Incassoregister. Naast betalingen werden ook klachten ontvangen.

Bedrijven klagen dat zij ten onrechte zijn geregistreerd omdat zij de factuur (inmiddels) wel betaalden. Soms ging het hier om een administratieve fout, meestal werd de betaling zeer onlangs gedaan. Na ontvangst van de betaling is de incassopost uit het register verwijderd.

In enkele gevallen bleek een verkeerd nummer van de Kamer van Koophandel te zijn gebruikt bij het aanmelden van de wanbetaler. In een aantal gevallen bleken bedrijven/schuldenaren zelf (soms al heel lang) een fout nummer op het briefpapier te hebben staan. Deze posten zijn gecorrigeerd.

Minder genuanceerde klachten werden ook ontvangen. Schandpaal, NSB-praktijken en Afpersing waren de minder ernstige uitingen. Het zijn steeds beschuldigingen van bedrijven die zich zelf niet aan de afspraken hebben gehouden. Zij kochten een dienst of product en betaalden daar niet voor.

bron:Incassoregister